Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Το καλό να λέγεται: Ο δήμος Πεντέλης και ο ΣΠΑΠ απομακρύνουν μπάζα και σκουπίδια από το Πεντελικό

Την περασμένη Παρασκευή 19 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσσης Σιώμος μας προσκάλεσε για ξενάγηση στον χώρο των πρώην λατομείων Μουζάκη, πάνω από τον οικισμό της Νέας Πεντέλης.


Παρευρεθήκαμε η πρόεδρος του συλλόγου μας, κα Μαρίνα Σμαραγδή και ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Αργυρόπουλος. Διαπιστώσαμε ότι είναι σε εξέλιξη απομάκρυνση μπαζών και σκουπιδιών. Όπως μας εξήγησε ο κος Σιωμος οι εργασίες είναι χορηγία εταιρειών που ασχολούνται με την ανακύκλωση. Τα φορτηγά αδειάζουν το περιεχόμενο τους στο λατομείο Κυριακού στο Κορωπί όπου υπάρχουν μηχανήματα διαχωρισμού των υλικών.






Μέχρι την ημέρα εκείνη είχε καθαριστεί ο χώρος σε κόκκινο κύκλο στην φώτο από το περσινό drone που είχε χρησιμοποιήσει ο σύλλογος προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τις αρχές σχετικά με την απόθεση σκουπιδιών στον χώρο. 
Δείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ: https://sosrematia.blogspot.com/2020/07/blog-post_14.html


Μένουν ακόμα αρκετά να μαζευτούν και η πρόβλεψη είναι ότι οι εργασίες στον χώρο αυτόν θα τελειώσουν σε 3-4 μέρες (δηλ. περί της 26/3/2021).




Δεν ρωτήσαμε αν θα καθαριστεί και το άλλο λατομείο που βρίσκεται βόρεια της οδού Παπαφλέσσα....

Σε κάθε περίπτωση είναι μια θετική εξέλιξη που βάσιμα πιστεύουμε ότι οφείλεται και στην στοχευμένη παρέμβαση του συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή