Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση για την πλούσια δράση του συλλόγου μας κατά του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Μελίσσια

Σας ενημερώνουμε ότι στο χώρο που προορίζεται να εγκατασταθεί και λειτουργήσει ο ΣΜΑ Μελισσίων του  Δήμου Πεντέλης, προς το παρόν (5-8 Μαρτίου) έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω της συνεχιζόμενης  απόθεσης μεγάλου όγκου κλαδεμάτων που προήλθαν από την κακοκαιρία "Μήδεια".  Ωστόσο,  κατά την τελευταία μας επίσκεψη (2/3)  πριν τον περιορισμό της μετακίνησης από δήμο σε δήμο,  διαπιστώθηκε ότι  έχουν γίνει τοπογραφικές στάσεις επί του εδάφους.  Εκτιμούμε ότι έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ενός "μυστικού" σχεδίου υλοποίησης το οποίο όμως, όπως δηλώνει δημόσια ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δεν γνωρίζει η Υπηρεσία του,  δεν αποκαλύπτεται και δεν κοινοποιείται!  



Οι έξι συνεργαζόμενοι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της περιοχής συνεχίζοντας την κοινή μας προσπάθεια  κατά της,  χωρίς περιβαλλοντικούς όρους, λειτουργίας ενός ΣΜΑ στο Δήμο Πεντέλης στον πέριξ του Κοιμητηρίου Μελισσίων χώρο,  σας ενημερώνουμε  ότι : 

1.   Στις 11/2 κατατέθηκε  Μηνυτήρια Αναφορά στο Α.Τ. Πεντέλης-Μελισσίων κατά παντός υπευθύνου για τις εργασίες που γίνονται κατόπιν καταγγελίας/αυτοψίας του δασονομείου Αγ.Στεφάνου, της Άμεσης Δράσης και του ΣΠΑΠ.  Μετά την εξέταση των υποδεικνυόμενων μαρτύρων,  η Αναφορά μεταβιβάστηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία  Αθηνών. 

2.   Το Σάββατο 20/2 εκπρόσωποι των 6 συλλόγων συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΠΕΝΤΕΛΗ 2020"  και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κο. Αγ. Παλαιοδήμο κατά την οποία δηλώθηκε η κατηγορηματική αντίθεση και των δύο πλευρών με τη λειτουργία του ΣΜΑ στον συγκεκριμένο χώρο αλλά συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος (ΝΙΕΝ, διαχειριστικές μελέτες για αλσύλια, διαχείριση απορριμμάτων κλπ.) -

3.    Παρά το τσουχτερό κρύο και τα περιοριστικά μέτρα οι 6 σύλλογοι συνεχίσαμε την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής με διανομή ανακοινώσεων και φυλλαδίου στην Ν. Πεντέλη την Κυριακή 21/2 και στην Ν.Πεντέλη & Μελίσσια την Κυριακή 27/2.  

4.    Την Παρασκευή 26/2 πραγματοποιήθηκε μέσω T/Δ συνάντηση και συζήτηση του θέματος με πέντε (5) δημοτικές παρατάξεις του ΔΗΜ.ΣΥΜ. του δήμου Πεντέλης κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η κατηγορηματική αντίθεση στη λειτουργία του ΣΜΑ στον συγκεκριμένο χώρο και αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών για την αποτροπή της λειτουργίας του.

5.    Εστάλησαν οι  παρακάτω ΚΟΙΝΕΣ επιστολές προς   :
       β.   την Δήμαρχο Πεντέλης 
με τις οποίες ζητούνται συναντήσεις για να τους εκθέσουμε τις απόψεις μας. 

Δυστυχώς,  η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 5/3 συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κεφαλογιάννη αναβλήθηκε,  λόγω μέτρων Covid.  Εκκρεμεί για αργότερα.

Η  Δήμαρχος Πεντέλης δεν μας έχει απαντήσει ακόμη 
από τους οποίους ζητήσαμε τα έγγραφα με βάση τα οποία  διενεργούνται εργασίες στον, προοριζόμενο για ΣΜΑ, χώρο.  Ούτε και αυτοί απάντησαν,
      δ.  τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους των όμορων Δήμων : Βριλησσίων, Αμαρουσίου και Χαλανδρίου για ενημέρωση. 

Κληθήκαμε να παραστούμε μέσω Τ/Δ στο ΔΗΜ. ΣΥΜ. της 3ης/3 του Δημου Χαλανδριου για ενημέρωση και συζήτηση του θέματος.  Δυστυχώς,  το θέμα λόγω χρόνου,  δεν συζητήθηκε.  Ελπίζουμε ότι θα κληθούμε ξανα σε  επόμενο Δ.Σ. 

     ε.      τους επικεφαλής των  Περιφερειακών Παρατάξεων  
     στ.    τις κοινοβουλευτικές ομάδες για τους κ.κ. Βουλευτές Βόρειας Αθήνας,  αλλά και τους υπεύθυνους τομεάρχες για θέματα Περιβάλλοντος και Εσωτερικών (Τοπική Αυτοδιοίκηση)

 'Ηδη κατατέθηκε η επισυναπτόμενη "Αναφορά" για το θέμα στον Υπουργό ΥΠΕΝ από τον τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΚΙΝΑΛ, Βουλευτή κο. Αρβανιτίδη.

Η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται!!! 


Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η πρόεδρος
Μαρίνα Σμαραγδή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή