Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθήνας κα. Λ.Κεφαλογιάννη


Tην Τρίτη 8/10/19,  κατόπιν πρωτοβουλίας και αιτήματος του Συλλόγου μας, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. αποτελούμενη από τους Μαρίνα Σμαραγδή,  Ρούλα Καϊμάκη και  Bασίλη Περλέρο,  πραγματοποίησε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθήνας κα. Λουκία Κεφαλογιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τα θέματα της συζήτησης  αφορούσαν σε προτεραιότητες  παρεμβάσεων που κρίνονται απαραίτητες και πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα,  πριν τη χειμερινή περίοδο, με στόχο τη θωράκιση της Ρεματιάς και την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα.  
 
Επισημάναμε  και υποδείξαμε σημεία  καθαρισμού στην Πεντέλη και στον κλάδο του ρέματος Αγ. Σύλλα καθώς συσσωρευμένα μπάζα  και πεσμένα  δένδρα ενδέχεται να καταλήξουν στο ρέμα,  καθώς και τον άμεσο καθαρισμό των εγκιβωτισμένων τμημάτων από φερτά υλικά  κάτω από την Αττική Οδό και  στην περιοχή του Συνοικισμού (από Σολωμού έως την Λ. Κηφισίας).
 
Αναφερθήκαμε στα "λιμνάζοντα" εδώ και χρόνια..!  έργα παρέμβασης στήριξης των πρανών που έχουν υποστεί υποσκαφές και διαβρώσεις και που επιτέλους πρέπει να υλοποιηθούν και την ενημερώσαμε για τις ενέργειές μας σχετικά με  τη  φύτευση του εναπομείναντα χώρου της οδού Φραγκοκλησιάς. 
 
Καταθέσαμε το Υπόμνημα (που παραθέτουμε στο τέλος της ανάρτησης) το οποίο και καταθέσαμε μαζί με ολοκληρωμένο φάκελλο την Τετάρτη 9/10 με όλα τα σχετικά έγγραφα (φωτογραφίες, συντεταγμένες,  σχετικές  δημοπρατήσεις  2018/19  και  διαγωνισμούς 2019/20)  
 
Η Αντιπεριφερειάρχης μας υποσχέθηκε  ότι θα στείλει  εντός της εβδομάδας τα αιτήματα μας στις κεντρικές Περιφερειακές Διευθύνσεις και θα μας ενημερώσει εάν χρειαστεί να παραστούμε σε αυτοψία των Υπηρεσιών. 
 
Τέλος, μας ζήτησε από νωρίς (τον Δεκέμβριο)  να ξεκινήσουν  οι συζητήσεις για την πυροπροστασία της Ρεματιάς,  ώστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις μας στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας σε συνάντηση και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκαλη. 
 
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
 
Το Δ.Σ. του συλλόγου

-------


α. Μπάζα στην Νέα Πεντέλη (τέρμα οδού Παπαφλέσσα):





 
 
 
β. Κορμοί στην κοίτη της ρεματιάς στη Νέα Πεντέλη (τέρμα οδού Αριστείδου):
 






Προς την:
        Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών
        κα. Λουκία Κεφαλογιάννη                                          8  Οκτωβρίου 2019
 

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

      ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

1.      ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 2018 (συνημμένο 1)

Επειδή είναι εργολαβία σε εξέλιξη και υπάρχει αδιάθετο ποσό του προϋπολογισμού θεωρούμε ότι είναι επείγουσα ανάγκη ο καθαρισμός μπάζων στην Πεντέλη (θέση https://maps.app.goo.gl/PtxSbyLQKJLnrP156) που ενδέχεται να καταλήξουν στο ρέμα (φωτό   1,2,3)

Επίσης ο καθαρισμός στον κλάδο του ρέματος Αγ. Σύλλα στον οποίο εμφανίζονται πολλά πεσμένα δέντρα, κλαδιά κλπ, που επίσης είναι επίφοβο να μετακινηθούν με το νερό και να φράξουν στενώσεις του ρέματος. (φωτό 4,5,6). Οι πυροσβεστικές αυτές παρεμβάσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν πριν την χειμερινή περίοδο.
(δ/ντρια κα Αραμπατζή)

2.      ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 2019 (συνημμένο 2)

Βάσει της ενημέρωσης που είχαμε πρόκειται να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση. Δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα στον χειμώνα, θεωρούμε όμως ότι αμεσότερη ανάγκη είναι ο καθαρισμός από τα φερτά των εγκιβωτισμένων τμημάτων του ρέματος α) κάτω από την Αττική Οδό και β) από την οδό Σολωμού έως την Λεωφόρο Κηφισίας (Συνοικισμός Χαλανδρίου).
(δ/ντρια κα Αραμπατζή)

3.      ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ 2018  (συνημμένο 3)

Όπως έχουμε πληροφορηθεί από την Δ/νση Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας/Τμήμα Ρεμάτων στην εργολαβία αυτή έχουν ενταχθεί εργασίες στερέωσης πρανών στις Γέφυρες Βάρναλη, Πολυδρόσου και Αγ. Αθανασίου στο Χαλάνδρι καθώς και της οδού Αλεξανδρουπόλεως στα Μελίσσια.

Είναι απαραίτητο η αρμόδια υπηρεσία (από την οποία έχουμε ζητήσει κοινή αυτοψία) να ελέγξει αν υπάρχει περιθώριο συμπερίληψης δύο ακόμη σημείων στην περιοχή του Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα:

α) στο πρανές στην συμβολή των παραρεμάτιων οδών Κορυτσάς και Ροδοδάφνης όπου από 2-3 ετών υπάρχει εκτεταμένη και εξελισσόμενη κατάπτωση του πρανούς που απειλεί πλέον και την οδό και η οποία παραμένει με προσωρινή περίφραξη.

β) στην παλαιά γέφυρα μεταξύ Βριλησσίων (τέρμα οδού Ομήρου) και Νέου Αμαρουσίου (οδός Βριλησσίων και Πάρου) η οποία χρησιμοποιείται από πεζούς και δίτροχα και η οποία χρειάζεται αξιολόγηση ως προς την στατική της επάρκεια. Κάτοικοι της περιοχής θέτουν θέμα αντικατάστασής της με νέα μεταλλική πεζογέφυρα.

 (υπεύθυνος κ. Γκλεγκλές)

4.      Τέλος σε πιο μακροπρόθεσμη βάση σας ενημερώνουμε για την Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών (συνημμένο 4) για συνολική μελέτη της λεκάνης του Ποδονίφτη, στα πλαίσια της οποίας έχουμε αιτηθεί την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου σε όλο του το μήκος, ώστε να υπάρχει ενιαία και σαφής βάση για την όποια παρέμβαση κρίνεται αναγκαία από την Περιφέρεια ή από τους 4 Δήμους (Πεντέλης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου).
Σας στέλνουμε τις παραπάνω θέσεις σε αρχείο kmz όπως επίσης και όλες τις σχετικές αποφάσεις και διακηρύξεις για να μην ψάχνεστε στα αρχεία σας .



Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
M. Σμαραγδή

 
Τα σημεία απαιτούμενης επέμβασης:

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή