Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Συνάντηση του συλλόγου με το δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Μάρκου Μπότσαρη 2
                152 33 Χαλάνδρι
                Τηλ..210-3254165, 210-6820623,
                Κιν. 6932-615627
                e-mail: sosrematia@gmail.com
 
                                                                                           Χαλάνδρι, 29 Απριλίου 2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
       Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 η προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, για πρώτη φορά στην σχεδόν τριαντάχρονη ιστορία του Συλλόγου μας. Συζητήσαμε τις προτάσεις μας και ενημερώσαμε αναλυτικά για τα χρόνια προβλήματα της Ρεματιάς στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.

       Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για σειρά ενεργειών στα πλαίσια του ΠΔ ΦΕΚ/695/Δ/1995 για την προστασία του περιβάλλοντος και της ρεματιάς, η οποία όπως υπογράμμισε αποτελεί μοναδικό περιβαλλοντικό σημείο μεγάλης οικολογικής και ιστορικής σημασίας.

       Την περασμένη Τετάρτη  26 Απριλίου 2017 με επιστολή του, ζήτησε συνεργασία από τον ομόλογο του Δήμαρχο Χαλανδρίου, για την εκπόνηση ενιαίας μελέτης βιώσιμης κινητικότητας στην περιοχή του Πολυδρόσου για την διασφάλιση ήπιας και περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων, με στόχο τη μη περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της ρεματιάς και περαιτέρω για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των έργων που θα περιλαμβάνει η μελέτη.

       Με νεότερο έγγραφο του ο κ. Πατούλης προς τη Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου  και την τελική έγκριση της υπ’ αρ. 250/19.7.2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Επικαιροποίηση κυκλοφοριακών μελετών ΠΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ-ΝΕΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον Οκτώβριο 2014 όταν διανοίχτηκε η οδός Φραγκοκλησιάς προς τη Λ. Πεντέλης.

       Προγραμματίστηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο και πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  Αμαρουσίου κ. Γαρδέλη επίσκεψη - αυτοψία στο σύνολο των 2 χλμ  της παραρέματιας  ζώνης του Αμαρουσίου (ΠΕ Πολυδρόσου & Ν. Αμαρουσίου).

        Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  Αμαρουσίου κ. Γαρδέλης, αφού διαπίστωσε την ανάγκη, για πυροσβεστικούς κρουνούς, την  ύπαρξη ξερών χόρτων στα πρανή που δεν αποψιλώθηκαν και αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, την επικινδυνότητα που υπάρχει σε πολλά σημεία για όποιον κινείται κοντά στην άκρη του ρέματος, την ανάγκη της αποκατάστασης του τοπίου, μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς,  μας διαβεβαίωσε ότι θα πάρει πρωτοβουλία για συνάντηση, με στόχο την ενιαία παρέμβαση, με την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Χαλανδρίου λόγω του διαφορετικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου των περίπου 10 στρεμμάτων, θα εκδηλώσει άμεσες ενέργειες για τις  καταπατήσεις μέχρι το πρανές του ρέματος και στην Α ζώνη και τα υπόλοιπα θέματα αρμοδιότητας του.

       Στη συνάντηση της Δευτέρας 24 Απριλίου 2017 συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ. Γαρδέλης και ο νομικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Π. Αμούργης,  τα μέλη του Δ.Σ. κ. Μ. Σμαραγδή, κ. Ρ. Καϊμάκη,  ο κ. Ν. Κομπότης, ο κ. Π. Πάντος και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου,  ο Γ.Γ του Συλλόγου του Ν. Αμαρουσίου κ. Δ. Σταμέλος, (φωτο 1 & 2).

 


Φωτο 1
 

 

Φωτο 2

        Στην επίσκεψη - αυτοψία της παραρεμάτιας ζώνης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ. Γαρδέλης,  τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ε. Χαλάτση, κ. Ρ. Καϊμάκη κ. Π. Πάντος και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου,  ο κ. Β. Καπρινιώτης,  ο κ. Δ. Σταμέλος, και ο κ. Α. Γιακουμής του ΔΣ Συλλόγου του Ν. Αμαρουσίου (φωτο 3).


Φώτο 3


Σε συνέχεια της επίσκεψης μας ο δήμαρχος Αμαρουσίου λεστειλε τις δύο παρακάτω επιστολές:

α. Προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σ.Ρούσσο


β. Προς τη ΓΓ Αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, κα. Καρδαμίτση Καλλιόπη


 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή