Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Φλόγα στη φωτιά της συμπόνιας

Στις 30 Ιανουαρίου ο Σύλλογός μας συγκέντρωσε ρουχισμό, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα για να συνδράμει την ΜΚΟ “Κλίμακα”. Αρκετά γνωστή ήδη από την παρουσίαση της δραστηριότητάς της στα ΜΜΕ, η “Κλίμακα” προχώρησε από τη φροντίδα των ψυχικώς αρρώστων αστέγων, στην κάλυψη των αναγκών των εκατοντάδων πλέον Ελλήνων και αλλοδαπών που κοιμούνται στους δρόμους.
Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας έριξε την ιδέα κι αμέσως συμφωνήσαμε। Ενημερώσαμε τα μέλη μας, το είπαμε στους φίλους, αναρτήσαμε τα σχετικά στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook και στις προσωπικές μας σελίδες και -ίσως το πιο αποτελεσματικό- το ανακοινώσαμε μέσω ραδιοφώνου। Αυτό χάρη στην πρόσκληση που μας απηύθυνε ο συνδημότης μας Γιάννης Δάρρας, δημοσιογράφος- παρουσιαστής της εκπομπής “Ρεζερβουάρ” του Β’ Προγράμματος και στη σχετική ανακοίνωση
Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Το “Στέκι Διαλόγου” της δημοτικής παράταξης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του Χαλανδρίου, που τόσο φιλόξενα μας προσέφερε τον χώρο του γέμισε από τα καλούδια που μας έφτασαν από τον Διόνυσο μέχρι τους Αμπελόκηπους! Ρουχισμός κάθε είδους, πολύτιμα τρόφιμα συσκευασμένα και άλλα μαγειρεμένα, τυλιγμένα κι αυτά με μεράκι και μητρική στοργή.
Στην έκκλησή μας για έτοιμο φαγητό ανταποκρίθηκε ένα εστιατόριο του Χαλανδρίου με ιστορία και καλή διάθεση: Ο “Ιορδάνης”, που μαγειρεύοντας επιτυχώς τα τελευταία 84 χρόνια, σίγουρα δεν έχει ανάγκη να διαφημιστεί! Τον ευχαριστούμε για την ευγενική του κίνηση.
Ενθουσιασμένοι τα φορτώσαμε και τα πήγαμε οι ίδιοι οι άνθρωποι του διοικητικού συμβουλίου στο γραφείο της “Κλίμακας”. Η πρωτοβουλία μας συνέπεσε με το πρώτο μεγάλο κρύο στην Αττική. Το ίδιο το βράδυ της συλλογής των ειδών έπεσαν οι πρώτες μικρές νιφάδες. Τις δύο επόμενες μέρες το Χαλάνδρι περισσότερο αλλά και η Αθήνα είδαν αρκετό χιόνι και ένιωσαν το κρύο που έφερε μαζί του. Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις προσπάθειες -ουσιαστικά- να κρατηθούν ζωντανοί οι άστεγοι σε προσωρινές στέγες, να τους δοθούν κουβέρτες, ζεστά ρούχα. Νιώσαμε πως αυτή η κίνησή μας έγινε μια φλόγα στη φωτιά της συμπόνιας που θεριεύει και θερμαίνει την μέχρι χθες αποστασιοποιημένη, εφησυχασμένη και βολεμένη κοινωνία μας.
Εμείς που μετέχουμε στον Σύλλογο αγαπάμε και θέλουμε να προστατεύσουμε το Περιβάλλον, αυτό που μόνον προσφέρει αδύναμο να αντισταθεί, αλλά ούτε και να διαμαρτυρηθεί για τα τόσα δεινά που του έχει επισωρεύσει το ανθρώπινο είδος. Αγαπάμε και τον άνθρωπο και τα ζώα. Είναι πράγματα αυτονόητα αυτά κι αν η αγάπη όσων μετέχουμε σε ανάλογες οργανώσεις διαμοιράζεται, αυτό γίνεται μόνο για τεχνικούς λόγους.
Η “υπέρβαση” των αρμοδιοτήτων του δικού μας συλλόγου ήταν η ευκαιρία να το θυμίσουμε.
Περιμένουμε όσους Χαλανδραίους και κατοίκους παραρεμάτιων δήμων εμφορούνται από τα ίδια ιδανικά στον Σύλλογο Προστασίας Ρεματιάς και Περιβάλλοντος Πεντέλης- Χαλανδρίου για να κάνουμε μαζί ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή