Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αναψυκτήριο μέσα στο Ρέμα στα Βριλήσσια






Στην προστατευόμενη περιοχή της Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, τοπίου ιδιαίτερου φυσικού κάλους, και συγκεκριμένα στα Βριλήσσια, λειτουργεί εδώ και χρόνια αναψυκτήριο. Σύμφωνα με το Π Δ/γμα για την προστασία του Ρέματος μπορεί κάθε Δήμος να κατασκευάσει και να λειτουργεί αναψυκτήριο σε μικρό ξύλινο ή πέτρινο περίπτερο επιφάνειας 30 τμ και δυναμικότητας 10 υπαιθρίων τραπεζιών. Ο νομοθέτης προφανώς θέλησε να δημιουργήσει ένα μικρό χώρο αναψυχής για τους λάτρεις της φύσης και όχι ένα ακόμη χώρο συνωστισμού – από αυτούς από τους οποίους βρίθει η περιοχή – σε βάρος του κοινόχρηστου πρασίνου. ‘Όπως όμως θα δείτε στην επισυναπτόμενη αεροφωτογραφία, αυτό επεκτάθηκε με πέργκολες και στέγαστρα και πολλαπλάσια των επιτρεπομένων τραπεζοκαθίσματα, Και όλα αυτά με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής.
Ο σύλλογός μας , αφού οι παραστάσεις στη δημοτική αρχή δεν τελεσφόρησαν, προσέφυγε στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και συγκεκριμένα το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Και, ω του θαύματος, σε μια εποχή που το κράτος βρίσκεται σε πρωτοφανή αναστάτωση και δυσλειτουργία, η ανωτέρω υπηρεσία προσέφερε σοβαρό έργο. Με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας έκανε δεκτή την προσφυγή μας θεωρώντας πως η αρμοδιότητα έγκρισης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην προστατευόμενη περιοχή ανήκει στον φορέα διαχείρισης του Ρέματος και όχι στον Δήμο.
Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι με τη λειτουργία αναψυκτηρίου εφόσον αυτό πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις και προσφέρει στους επισκέπτες αναψυκτικά και άλλα είδη σε προσιτές τιμές και όχι σε τιμές που ορίζονται ανεξέλεγκτα από τον πλειοδοτούντα ενοικιαστή. Προτείνουμε μάλιστα η εκμετάλλευση αυτή να δοθεί σε δημότη με κοινωνικά κριτήρια για να έχει ένα λογικό εισόδημα και όχι με σκοπό τον άκρατο προσπορισμό κέρδους ώστε και οι πολίτες να εξυπηρετούνται και η πολιτεία να δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο. Και το κυριότερο: η τήρηση της νομιμότητας να καταστεί εκ των ων ουκ άνευ τόσο για τους πολίτες όσο και για το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή