Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή στο ΝΑΤ και στο δήμο Πεντέλης για απελευθέρωση παραρεμάτιου χώρου

Κατεβάστε με το παρακάτω λινκ την επιστολή, μαζί με τα συνημμένα, που στείλαμε στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο και στο δήμο Πεντέλης (Αρ.Πρωτ. ३०१२ - ९/२/२०१२) για την απελευθέρωση παραρεμάτιου χώρου δίπλα στο ρέμα του Αγ.Σίλα στα Μελίσσια.

Κατεβάστε εδώ: όλη την επιστολή στο δήμο Πεντέλης και στο Ν.Α.Τ.

Προς: Ναυτικό Απομαχικό Ταμείo
Κοιν।: Δήμο Πεντέλης
Χαλάνδρι , 7/2/2012


Αρ.Πρωτ. .515 .

Θέμα: Απόδοση παραρεμάτιου χώρου του ΝΙΕΝ Μελισσίων στους δημότες.
Αγαπητοί κύριοι/ες,

Ο σύλλογος μας έχει ιδρυθεί το 1990 και έχει σαν σκοπό την προστασία της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και του περιβάλλοντος χώρου.


Στα πλαίσια αυτά, ένα από τα κυριότερα αιτήματα που έχουμε προς όλους τους δημάρχους των παραρεμάτιων δήμων, είναι η ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στις παριές/όχθες του ρέματος για να είναι δυνατή μια πεζοπορική διαδρομή κατά μήκος και των δύο πλευρών της ρεματιάς, όπως προβλέπεται και από το ΠΔ 659/Δ/1995.

Το ΠΔ 659/Δ/1995 καθορίζει επίσης ζώνες προστασίας στην ρεματιά Πεντέλης-Χαλανδρίου καθώς και στα γειτονικά παρακλάδια ρέματα του Αγ. Σίλα και του βαθυρέματος Μελισσίων.

Όπως ήδη θα γνωρίζεται σημαντικό μέρος της ιδιοκτησίας του ΝΙΕΘ – ΝΙΕΝ περιλαμβάνεται στην Α’ ζώνη προστασίας του ρέματος Αγ. Σίλα βάσει του σχεδίου Νο. 1 του ΥΠΕΧΩΔΕ που συνοδεύει το εν λόγω ΠΔ αλλά και βάσει του άρθρου 3 παρ.2.δ) του ΠΔ. Συνημμένα σας στέλνουμε απόσπασμα του σχεδίου και προβολή του σε φωτογραφικό υπόβαθρο όπου με γαλάζια διακεκομμένη γραμμή φαίνεται η οριοθέτηση της ζώνης Α΄ που χαρακτηρίζεται ως ζώνη απολύτου προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και έχει έκταση περίπου 18.600 μ2. Η ζώνη αυτή, ενώ θα έπρεπε με βάσει το πνεύμα και τις διατάξεις του ΠΔ να είναι ελεύθερα προσβάσιμη σους δημότες, είναι αποκλεισμένη από αυτούς με περίφραξη.

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε από το ΝΑΤ να αποδώσει την έκταση που έχει οριοθετηθεί από το Προεδρικό διάταγμα ως Α’ ζώνη προστασίας, στους κατοίκους του δήμου Πεντέλης ως δασικό & παραρεμάτιο χώρο για ελεύθερη χρήση.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση।


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ


Συνημμένα (4 σελίδες Α4):


1. Τίτλος και απόσπασμα του σχεδίου Νο. 1 του ΠΔ 659/Δ/1995 σε Κλ. 1:2000

2 Απόσπασμα του ΠΔ ΦΕΚ 659/Δ/1995.

3. Προβολή της περιοχής της ζώνης Α΄ του ρέματος Αγ. Σίλα σε δορυφορική φωτογραφία της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή