Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

΄Αγώνας δρομου Ρεματιάς Χαλανδρίου ή μήπως θα ήταν καλύτερα "Αγώνας δρόμου στη Ρεματιά Χαλανδρίου¨"

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου
Ο Δήμος Χαλανδρίου οργανώνει τον 1ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011. Σχετικές πληροφορίες  θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου
Λυπάμαι που δεν θα είμαι παρούσα σ΄ αυτή την εκδήλωση επειδή για σοβαρούς λόγους υγείας θα βρίσκομαι στο εξωτερικό.
Στα 20 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου το όνειρο μας ήταν μια Ρεματιά προσβάσιμη σε όλους  από την μια άκρη μέχρι την άλλη. Έγινε μια κάποια πρόοδος ,αλλά ακόμη υπάρχουν μάντρες που επεκτείνονται μέχρι την κοίτη, ερειπωμένα κτίσματα , ασύμβατες χρήσεις, καταπατημένα κομμάτια, τμήματα αδιάβατα από την διάβρωση.
Ελπίζω λοιπόν ο αγώνας αυτός δρόμου να ξεκινήσει από εκεί που αρχίζει το Ρέμα,  να  γίνει μέσα σ αυτό και όχι στους παράδρομους γύρω του και να καταλήξει στο πληγωμένο κομμάτι δίπλα στην Αττική οδό.  Να δούνε οι αγωνιζόμενοι την αληθινή Ρεματιά με τις ομορφιές και τις αδυναμίες της, Και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την αποκατάστασή της, όχι μόνο ως πνεύμονα πρασίνου, αλλά το σπουδαιότερο ως προστατευόμενο φυσικό σχηματισμό και τοπίο, ένα θαύμα της φύσης δηλαδή,  χωρίς παρεμβάσεις που πηγάζουν από την ανθρώπινη απληστία  καθώς   και την κρατική αδιαφορία και συνέργεια.   και   την πληγώνουν .
Σας χαιρετώ και εύχομαι  ο αγώνας να συνεχιστεί γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο
Νένα Ρήγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή