Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Για την επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Χαλανδρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του συλλόγου μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε  για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Χαλανδρίου
2011-2014.

           Μετά από πρόσκληση του Δήμου Χαλανδρίου, ο Σύλλογός μας εκπροσωπούμενος από το μέλος του Δ.Σ. κα. Μαρίνα Σμαραγδή,  παρέστη στη 2η κατά σειρά  συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης,  με θέμα «Συζήτηση και γνωμοδότηση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2011-2014 (Στρατηγικός Σχεδιασμός) του Δήμου Χαλανδρίου».   Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 30/9/2011 (στις 29/9 δεν υπήρξε απαρτία) με την απογοητευτική  συμμετοχή  επτά (7)  μόνον εκπροσώπων από το σύνολο των 50 μελών της.

Η θέση μας :
Διαμαρτυρηθήκαμε  για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε.
--  Το Σχέδιο καταρτίστηκε τον Ιούλιο, ήρθε αρχικά  στις 3/8 στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και έγκριση,   αλλά λόγω σοβαρών  αντεγκλήσεων από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης,  το θέμα απεσύρθη  για να ψηφιστεί τελικά «κατά πλειοψηφία» (μόνο από τη διοίκηση)  στις 7/9/2011. 
--  Η  δημόσια διαβούλευση που ακολούθησε από 9-25/9/2011 δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα,  μιας και δεν υπήρξε ούτε μία απάντηση-σχόλιο από τους συμπολίτες μας και
--  Το γεγονός ότι - όπως ορίζεται από το Νόμο του Καλλικράτη -  το χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι η 30η Σεπτεμβρίου,  η συνεδρίαση αυτή της Επιτροπής Διαβούλευσης την τελευταία ημέρα της εκπνοής της κατάθεσής του, είναι προσχηματική αφού δεν  άφησε  απολύτως κανένα περιθώριο ουσιαστικού και ανοιχτού διαλόγου με τους φορείς που συμμετέχουν στο θεσμό.

 Τα σχόλια μας :
  1. Συζητείται σήμερα (30/9) το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τα έτη 2011 έως 2014 όταν μας απομένουν τρεις μόνο μήνες για την ολοκλήρωση του  2011, άρα έργα και δράσεις που δεν προλαβαίνουν να δρομολογηθούν μέσα σ΄αυτό το χρόνο αφού δεν έχουν εγκριθεί και δεν έχουν προϋπολογισθεί.
  2. Κρίνουμε το επιχειρησιακό σχέδιο  χωρίς βάθος και εμφανείς πραγματοποιήσιμους στόχους.  Πολλές δράσεις και έργα,  από την ολοκλήρωση της μελέτης έως σήμερα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και που κάθε ημέρα μας επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις, έχουν ξεπεραστεί (επεκτάσεις ποδηλατοδρόμου κλπ) ενώ άλλες (απαλλοτριώσεις οικοπέδων, ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ κλπ) γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.     

Για τους παραπάνω λόγους,  ο σύλλογος μας συμμετείχε μεν στη συζήτηση που έγινε, ΔΕΝ  ΕΝΕΚΡΙΝΕ όμως το Επιχειρησιακό Σχέδιο, ψηφίζοντας ΠΑΡΩΝ.

Τέλος, επιφυλαχθήκαμε να τοποθετηθούμε με συγκεκριμένες και ουσιαστικές   προτάσεις  όταν θα εξειδικευθούν από τη διοίκηση οι δράσεις και τα έργα  του 2012 που θα αποτυπωθούν στο  Τεχνικό  Πρόγραμμα  και τον  Προϋπολογισμό  που θα έρθουν για ψήφιση τους επόμενους μήνες.


Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                    Η γεν. Γραμματέας


Ν Ρήγα                               Κ Δάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή