Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Για τον αγώνα ρεματιάς την Κυριακή 30 Οκτ. 2011

Αγαπητοί φίλοι,

Την Κυριακή 30/10 συμμετέχουμε σε μια εκδήλωση του Δήμου Χαλανδρίου που ο σύλλογός μας την θεωρεί σημαντική. Η ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου, της οποίας ένα κομμάτι θα διατρέξουμε, είναι ένας από τους σπουδαιότερους φυσικούς σχηματισμούς στην ευρύτερη περιοχή.
Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως ο σκοπός της διοργάνωσης είναι «το κοινό και οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τη Ρεματιά Χαλανδρίου». Εμείς λέμε ναι στην θέση αυτή αλλά να ξεκινήσει η διαδρομή από εκεί που αρχίζει το ρέμα και να υπάρξει προσέγγιση αυτού σε κάποια σημεία με διαδρομή μέσα στην κοίτη του, να καταλήξει δε στο πληγωμένο κομμάτι δίπλα στην Αττική οδό.
Έστω όμως και έτσι με την προκαθορισμένη διαδρομή στους γύρω δρόμους, ερχόμαστε σε επαφή με την ρεματιά, τις φυσικές ομορφιές της και τις αδυναμίες της, Είναι μια ακόμα ευκαιρία να την αγαπήσουμε και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την αποκατάστασή της, όχι μόνο ως πνεύμονα πρασίνου, αλλά το σπουδαιότερο ως προστατευόμενο φυσικό σχηματισμό και τοπίο, ένα θαύμα της φύσης δηλαδή,  που δεν χρειάζεται παρεμβάσεις που  την πληγώνουν.
Τέτοιες δράσεις όπως αυτή είναι σκόπιμο να είναι διαδημοτικές και να γίνονται και με τη συνεργασία και των υπόλοιπων παραρεμάτιων δήμων (Πεντέλης, Βριλησσίων και Αμαρουσίου) ώστε να έχουν ευρύτερη απήχηση.
Στα 20 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου το όνειρο μας ήταν μια Ρεματιά προσπελάσιμη  σε όλο το μήκος της, χωρίς πεσμένα δέντρα,  μαντρότοιχους μέχρι τα πρανή ή και την  κοίτη, ερειπωμένα κτίσματα, ασύμβατες χρήσεις, καταπατημένα τμήματα, σημεία  αδιάβατα από την διάβρωση,  Και   σ΄αυτό τον αγώνα σας θέλουμε όλους μαζί μας.


Τo Δ.Σ. του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή