Διαβάζω στις εφημερίδες:
Σε τραγικά συμπεράσματα για την εξάντληση των φυσικών πόρων καταλήγει το βρετανικό New Economics Foundation (NEF), αξιοποιώντας την έρευνα μιας αμερικανικής ακαδημαϊκής ομάδας, του Global Footprint Network (GFN). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του NEF, μετά την 9η Oκτωβρίου θα αρχίσουμε να καταναλώνουμε περισσότερους πόρους από αυτούς που πραγματικά μπορεί να μας δώσει η Γη. Μετά από αυτή την ημέρα η ανθρωπότητα θα αρχίσει να κατατρώει τον πλανήτη.
Διαβάζω επίσης πως στο Δάσος Πρεβέλη θα επιχειρηθεί φυσική αναδάσωση με την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας σ’ αυτό και την εγκατάσταση συστήματος ψεκασμού νερού.
Και σκέπτομαι: Καλές και άγιες οι αναδασώσεις αλλά όλα αυτά τα ποτίσματα με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών γίνονται με βάση τις ανάγκες των δέντρων; Ελέγχεται ο τρόπος ποτίσματος ή ο καθένας ποτίζει όπου και όσο θέλει; Είναι απαραίτητο να φυτεύονται τόσες χιλιάδες δέντρα ; Δεν θα μπορούσαν μερικές περιοχές να αναδασωθούν με τον τρόπο που γίνεται στην Πρεβέλη;
Η προσπάθεια αναδάσωσης είναι σπουδαία και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές , τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Απλώς θα ήθελα κάποιος να με διαβεβαιώσει πως και ο παράγων φυσικοί πόροι- νερό στην προκειμένη περίπτωση- λαμβάνονται σοβαρά υπόψη παράλληλα με τις ανάγκες αναδάσωσης.
Νένα Ρήγα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή