Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Καθαρισμός της Ρεματιάς: Κυριακή 5 Μαΐου, 9 π.μ. - 12 μ.μ.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός της ρεματιάς στα Μελίσσια και τη Νέα Πεντέλη!

Με οργανωτή τον ΒΡΙΛΗΣΣΟ και την πολύτιμη βοήθεια του Σ.Π.Α.Π. , της Ενωσης γονέων και κηδεμόνων Βριλησσίων καθώς και της υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Βριλησσίων.

Ο σύλλογος Ρεματιάς συμμετείχε με λίγα αλλά δραστήρια μέλη. Ευχαριστούμε και τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης που βοήθησαν καθώς και τον πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π. κο Βλάσση Σιώμο.

Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 19 Μαΐου στην 4η διάσχιση Ρεματιάς.

Το ξεκίνημα από τον Μπάκα


Είσοδος στο μονοπάτι της Νέας Πεντέλης 

Καθαρισμός μονοπατιού 

Καθαρισμός από σκουπίδια 


Οι δύο πρόεδροι 




Τερματισμός στο γεφύρι του φυτωρίου



Συγχαρητήρια στο Βριλησσό για την ωραία οργάνωση!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Σύλλογος Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου συμμετέχει στον καθαρισμό της Ρεματιάς που οργανώνει ο Βριλησσός:


Την Κυριακή 5 Μαΐου και ενόψει της 4ης διάσχισης Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου που θα γίνει στις 19/5, ο Βριλησσός διοργανώνει για 5η χρονιά πεζοπορία φροντίδας στην Ρεματιά Πεντέλης, όπου περπατώντας θα καθαρίζουμε από σκουπίδια την πεζοπορική διαδρομή, δράση που είναι ενταγμένη στο ετήσιο πρόγραμμα του συλλόγου.
Η εξόρμηση θα γίνει σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων, συλλόγους της πόλης μας. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές ο Δήμος Βριλησσίων (υπηρεσία πρασίνου) θα υποστηρίξει αυτή την εξόρμηση με την παροχή εργαλείων και την αποκομιδή των σκουπιδιών που θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο σημείο στην Λεωφόρο Πεντέλης.
Οι δραστηριότητες στη φύση ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος. Η συμμετοχή σε αυτές προϋποθέτει την επίγνωση και την αποδοχή του κινδύνου αυτού καθώς και την ύπαρξη σωματικής και ψυχικής υγείας. Κάθε συμμετέχων αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι φέρει όλη την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά του.
Οποιος μπορεί φέρνει μαζί του εργαλεία χειρός (κλαδευτήρι, ψαλίδα κλπ) η τσάπα.
Αν μπορώ έχω μαζί μου γάντια εργασίας .
Για την αποφυγή τραυματισμών φορώ πεζοπορικά παπούτσια και έχω μαζί μου μικρό σακκίδιο με αντιανεμικό μπουφάν-αδιάβροχο και μικρό παγούρι.
Για τρεις ώρες Θα δουλέψουμε περπατώντας μικροί κ μεγάλοι στη Ρεματιά – «τις ομορφιές της γειτονιάς μας» , ένα τόπο μεγάλης φυσικής ομορφιάς δίπλα μας που αποτελεί ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για το ευρύτερο λεκανοπέδιο μέσα στον αστικό ιστό. Το «plogging» είναι μια σουηδική λέξη, μια νέα τάση άθλησης, που συνδυάζει το χαλαρό τρέξιμο - περπάτημα και τη φροντίδα του περιβάλλοντος με τη συλλογή μικρών σκουπιδιών, μια δράση στη φύση που γρήγορα έσπασε τα όρια της Σκανδιναβίας και πλέον έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.
Την Κυριακή 5 Μαΐου οι συμμετέχοντες πεζοπόροι θα δουν και θα ενημερωθούν για τις αλόγιστες ανθρώπινες παρεμβάσεις, οι συνέπειες των οποίων εντείνονται από την εν πολλοίς αδιαφορία της πολιτείας. Επίσης θα μάθουν για τις ενέργειες του Βριλησσού για την πιστή και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 659/Δ/1995, με προτεραιότητα στα σημεία που δυσκολεύουν και την πεζοπορία στην Ρεματιά.
Η συνάντηση των συμμετεχόντων θα γίνει όπως και τις προηγούμενες φορές στις 9.00 το πρωί μπροστά στο café restaurant Μπάκας, Λεωφόρος Πεντέλης κ Αγίας Σκέπης, Νέα Πεντέλη
Συντονιστική ομάδα: Μανώλης Δάβαρης, Νικολέττα Νικολοπούλου, Δημήτρης Μπρίκας, Διαμαντής Παπαδόπουλος
Για όσους το επιθυμούν μετά τον καθαρισμό θα φάμε όλοι μαζί στο πάρκο μπροστά από τα γραφεία του Βριλησσού συμμετοχικά ! https://goo.gl/maps/spyXVQvwgKF2
Λόγω μικρής αστάθειας του καιρού παρακαλούμε ξαναδείτε εδώ μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Δείτε και τη σελίδα του Βριλησσού: http://www.vrilisos.gr/


Στην προσπάθεια μας συμμετέχει και ο Σ.Π.Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή