Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 1-12 2017 ΕΩΣ 31-12-2017 ΚΑΙ 1-1-18 ΕΩΣ 31-12-18


Χαλάνδρι, 14 Ιανουαρίου 2019


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
1-12 2017  ΕΩΣ  31-12-2017 ΚΑΙ  1-1-18 ΕΩΣ  31-12-18


Φορείς Δημόσιας Διοίκησης - Περιφέρεια

1)      Επιστολή και συνάντηση με Γεν. Γραμματέα Περιβάλλοντος κα. Κλαμπατσέα για γνωμοδότηση, από τις αρμόδιες κατά νόμο υπηρεσίες του Υπουργείου ,  για μη καταστρατήγηση του ΠΔ σε θέματα νομιμοποιήσεων χρήσεων μετά την έκδοση του νόμου περί αυθαιρέτων.(πχ Relax)
2)     Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρο για εκκρεμή ζητήματα (δημιουργία φορέα διαχείρισης,  απαραίτητες νέες ρυθμίσεις για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών διέλευσης του ρέματος ,αλλά και μέτρα προσωρινών απαραίτητων παρεμβάσεων στερέωσης πρανών, καθαρισμών, διευθετήσεων , ενιαία μελέτη για την ιστορική εξέλιξη της χλωρίδας με στόχο ενιαία ανάπλαση, ενιαίες μελέτες βιώσιμης κινητικότητας κλπ.) που είχαν τεθεί σε προηγούμενες συναντήσεις καθώς και  με αλληλογραφία.
3)     Συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με Γ.Δ/ντη κ. Κοτσώνη και Δ/ντρια Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων κα. Καστραντά  μαζί με τους συλλόγους Πολυδρόσου και Ν. Αμαρουσίου, μετά την απάντηση στο κοινό μας έγγραφο  για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας , στο οποίο μας ενημέρωναν  για την εκπόνηση ενιαίας αντιπλημμυρικής μελέτης, της λεκάνης απορροής του Ποδονίφτη, στην οποία αιτηθήκαμε να συμπεριληφθεί και η επικαιροποίηση της οριοθέτησης της ρεματιάς μας. 
4)   Κοινή επιστολή με συλλόγους  Πολυδρόσου και Ν. Αμαρουσίου στην Περιφέρεια, για την μη τήρηση του ΠΔ, σχετικά με την απαιτούμενη έγκριση ,από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή για άδεια  κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Ν.Μαρούσι
5)    Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ρεμάτων κ. Αναγνωστόπουλο μαζί με τους συλλόγους Πολυδρόσου Ν. Αμαρουσίου και Παραδείσου για την ενιαία μελέτη αντιπλημμυρικής   προστασίας της λεκάνης απορροής του Ποδονίφτη και την ένταξη της επικαιροποίησης της οριοθέτησης της Ρεματιάς μας σε αυτή.
6)     Επιστολή σε Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα για άμεση αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στις παραρεμάτιες περιοχές ,με άμεσα έργα ανάντι μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού.
7)     Συνάντηση με Δ/ντρια Περιβάλλοντος Περιφέρειας για την ανάγκη ενιαίας μελέτης ανάπλασης στο σύνολο του ρέματος,  ανεξάρτητα από το φορέα υλοποίησης , σύμφωνα με τις πρόνοιες του ΠΔ .
8)     Συνάντηση με τη Δ/ντρια Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Δ/νσης  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Τομέα κ. Πετρίδου Βαρβάρα, για την ευρύτερη προώθηση του Βίντεο που δημιουργήσαμε για τη Ρεματιά μας, για την ενημέρωση της νέας γενιάς.
9)    Επιστολή προς Υπουργείο Οικονομικών, Εταιρεία ακινήτων Δημοσίου ΑΕ, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εξαίρεση ,των οικοπέδων της ζώνης Α΄ απολύτου προστασίας της ρεματιάς, από την μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Παραρεμάτιοι Δήμοι

1)     Επιστολή στο Δήμο Πεντέλης  για αποκατάσταση και καθαρισμό σημείου στον Άγιο Σύλλα
2)     Επιστολές στους 4 παραρεμάτιους Δήμους για την τήρηση του ΠΔ σχετικά με τις συμβατές  χρήσεις γης και την εφαρμογή των  ΓΠΣ.
3)     Επιστολές στους 4 παραρεμάτιους Δήμους ώστε να μας ενημερώσουν εγγράφως για ακίνητα του Δήμου τους, που βρίσκονται στην Α΄ ζώνη απολύτου προστασίας της ρεματιάς και έχουν μεταβιβαστεί στο υπερταμείο για τις απαιτούμενες ενέργειες.
4)    Συνάντηση με Αντιδημάρχους Αμαρουσίου κ. Ρώτα ,κ. Κάββαλο και κ. Κόκαλη για εκκρεμή ζητήματα (ΓΠΣ, αντιπυρική προστασία, στήριξη πρανών, αντιμετώπιση περιβαλλοντικής επιβάρυνσης μετά την διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς, δεντροφύτευση εναπομείναντα χώρου, δημιουργία μονοπατιών και ποδηλατοδρόμων, δημιουργία εμποδίων για αποφυγή παράνομης στάθμευσης).  Το θέμα των πυροσβεστικών κρουνών ικανοποιήθηκε.
5)      Συνάντηση με Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κ. Κάβαλλο μαζί με τους Συλλόγους Πολυδρόσου και Ν. Αμαρουσίου για την άμεση   εφαρμογή της  εγκεκριμένης κυκλοφοριακής  μελέτης για την οδό Φραγκοκλησιάς.
6)      Παράσταση σε 2 ΔΣ του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με  τη μη εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής  μελέτης  καθώς και για την  καθυστέρηση δενδροφύτευσης του εναπομείναντα χώρου της οδού Φραγκοκλησιάς .
7)     Συνάντηση με Δήμαρχο Βριλησσίων  για τη λειτουργία του παραρεμάτιου  κυλικείου ώστε να τηρούνται οι προβλέψεις του ΠΔ.
8)     Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Χαλανδρίου κ. Γερολυμάτο για εκκρεμή ζητήματα (χρήσεις γης, καθαρισμός αγωγού Αττικής οδού , παράνομη στάθμευση, διαβρώσεις, υποσκαφές  και  επικίνδυνα σημεία, δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων).
9)     Συνάντηση με  τον Αντιδήμαρχο κ. Γερολυμάτο  και τον Νομικό σύμβουλο  του Δήμου Χαλανδρίου κ. Τακόπουλο, για συντονισμό ενεργειών  σχετικά με τις υποθέσεις χρήσεων γης (Βραστό και Σκλαβενίτη)
10)     Επιστολή στον Αντιδήμαρχο Χαλανδρίου κ. Χριστουλάκη για την ανάγκη δεντροφύτευσης του εναπομείναντα χώρου της οδού Φραγκοκλησιάς.
11)    Συνάντηση με Δήμαρχο Πεντέλης για εκκρεμή ζητήματα ( χρήσεις γης ,χώρος απορριμματοφόρων, καθαρισμοί, χωματερή στην Π. Πεντέλη, αντιπυρική προστασία κλπ)
12)     Αίτημα αυτοψίας στην Πολεοδομία Αγ. Παρασκευής για το παραρεμάτιο κυλικείο του Δήμου Βριλησίων.
13)     Επιστολή στο Δήμο Πεντέλης για την  απομάκρυνση των   απορριμματοφόρων και τον καθαρισμό του παραρεμάτιου  χώρου Α’ ζώνης  προστασίας στη Δ.Κ. Νέας Πεντέλης

Εκδηλώσεις - Δράσεις

1)      Εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας με   ομιλία του Δ. Ζαρρή - πολιτικού μηχανικού με μεταπτυχιακό στην υδρολογία -  και θέμα: Διαχείρηση των αστικών και περιαστικών ρεμάτων,  με παραδείγματα ρεμάτων που υποβαθμίζονται με κάθε είδους αλλοιώσεις,  αλλά και περιπτώσεις που συνδυάζεται η αντιπλημμυρική προστασία και η Περιβαλλοντική ανάπτυξη.
2)     Ξενάγηση και ενημέρωση σχολείων στη ρεματιά μας
3)     Συμμετοχή στην 3η διάσχιση της Ρεματιάς από τη σπηλιά του Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια που διοργάνωσε η φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός».
4)     Συνδιοργάνωση   περιπάτου, καθαρισμού, ενημέρωσης για την πανίδα και την χλωρίδα (Ν. Θυμάκης) και πικ-νικ στο κομμάτι της Ρεματιάς από την Αττική οδό μέχρι το πλάτωμα του Προφήτη Ηλία με τους εθελοντές του Δήμου Χαλανδρίου. Προσκόπους ,Οδηγούς και σύλλογο Πολυδρόσου.
5)      Συνδιοργάνωση  με τον σύλλογο «ΑΡΓΩ»  της εκδήλωσης με τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο»,  με βασικό συντελεστή το μέλος μας Δ. Κάσσαρη και τη δωρεάν συμμετοχή  καλλιτεχνών όπως και του επίσης μέλους μας Π. Τερζάκη.
6)     Πρόσκληση δημιουργίας εικαστικού έργου τέχνης με θέμα τη Ρεματιά Πεντέλης Χαλανδρίου και την έκθεσή του σε συνεργασία με το σύλλογο «ΑΡΓΩ».

Συνεργασίες - Συμμετοχές

1)     Συνδιαμορφώσαμε, με την συμμετοχή μας σε ευρεία συνάντηση  και συνυπογράψαμε την κοινή διακήρυξη Περιβαλλοντικών Φορέων Κινήσεων και Κινημάτων για την Προστασία των Ρεμάτων.
2)      Συμμετείχαμε σε συνάντηση Περιβαλλοντικών Φορέων   για το σχεδιασμό ενεργειών προς την Περιφέρεια και το ΣΤΕ για την προστασία των Ρεμάτων Πικροδάφνης , Ποδονίφτη και Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.
3)      Συμμετείχαμε σε συνάντηση του Περιβαλλοντικού Δικτύου για τη Διαχείριση των απορριμμάτων και τη διοργάνωση ημερίδας.
4)  Στενή συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους.

Ενέργειες εξωστρέφειας ,εκσυγχρονισμού λειτουργίας , και οικονομικής ενίσχυσης  του συλλόγου

1)      Αγορά υπολογιστή και πολυμηχανήματος για την καλύτερη τήρηση των  αρχείων του συλλόγου και την επικοινωνία τόσο με τα μέλη όσο και με αρμόδιους φορείς.
2)     Διενέργεια έκτακτης ΓΣ  και  τροποποίηση του καταστατικού.
3)  Αίτημα στο Δήμο Χαλανδρίου για χρήση ως έδρας του συλλόγου  του χώρου που μας παραχωρείται δωρεάν στο κτίριο του Δήμου, στην οδό Παπάγου 7, στο Χαλάνδρι το οποίο πέρασε ομόφωνα από το ΔΣ μετά και από παράσταση μας στη συνεδρίαση του και ικανοποιήθηκε .
4)   Αίτημα στο Δήμο Χαλανδρίου για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου το οποίο πέρασε ομόφωνα από το ΔΣ μετά και από παράσταση μας στη συνεδρίαση του και ικανοποιήθηκε.
5)  Δημιουργία 8λεπτου Βίντεο για τη Ρεματιά μας , με ανάδειξη της φυσικής  ομορφιάς, της περιβαλλοντικής αξίας της, με  αναφορές τόσο στην ιστορία όσο και στην πανίδα  και χλωρίδα της, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και ειδικά  των μαθητών  και  απώτερο σκοπό την προστασία της.
6)     Δημιουργία 3λεπτου βίντεο με προβλήματα που παρατηρούνται , κατά μήκος της ρεματιάς για χρήση στην επικοινωνία του συλλόγου με τους αρμόδιους φορείς.
7)     Απόφαση δημιουργίας χάρτη για το κομμάτι από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι το πάρκο των Βριλησσίων και αρχικές επαφές με την «Ανάβαση»  για να υλοποιηθεί,  στο κόστος που είχε προσυμφωνηθεί κατά  την πρώτη συνεργασία για τη δημιουργία του χάρτη της περιοχής του Χαλανδρίου.
                                                ΓΙΑ    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Ε. ΧΑΛΑΤΣΗ                                                                 Μ.-Ε. ΣΜΑΡΑΓΔΗ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή