Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Ενημέρωση από την κοινή συνάντηση με τον φυσιολατρικό σύλλογο ΒΡΙΛΗΣΣΟΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου η κοινή συνεδρίαση του συλλόγου μας με τον φυσιολατρικό σύλλογο ΒΡΙΛΗΣΣΟ στο όμορφο στέκι του.


Εκτός από πολλά μέλη και των δύο συλλόγων παραβρέθηκαν επίσης και καθηγητές από σχολεία της περιοχής, εκπαιδευτές του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρόπουλης καθώς και πρόσκοποι των Βριλησσίων.

Εγινε συζήτηση σχετικά με τη δράση που σκοπεύουμε να κάνουμε στη ρεματιά με σκοπό την ανάδειξη μονοπατιών σε όλο το μήκος της. Διατυπώθηκε επίσης η σκέψη να δημιουργηθεί Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε άδειο κτίριο του δήμου στη Νέα ή την Παλαιά Πεντέλη.Η γνώση του συλλόγου μας σχετικά με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της ρεματιάς θα συνδυαστεί με τη μεγάλη εμπειρία του ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ στη σηματοδότηση, χάραξη, συντήρηση και διάνοιξη μονοπατιών σε όλη την Ελλάδα.

Συστάθηκε ομάδα εργασίας που θα κάνει αναγνωριστικές πεζοπορίες σε όλο το μήκος της ρεματιάς και κατόπιν θα οργανώσει τη μεγάλη βόλτα την ερχόμενη άνοιξη, την Κυριακή 26/4/2015.

Ολη μας την προσπάθεια αυτή θα την κάνουμε γνωστή στην Περιφέρεια, τη Διεύθυνση Ειδικών Εργων Αναβάθμισης Περιοχών (ΔΕΕΑΠ) του ΥΠΕΚΑ και στους δήμους της περιοχής ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή τους στην ανάδειξη του όμορφου αυτού χώρου.

Η επόμενη οργανωτική συνάντηση προβλέπεται για τέλος του μηνός και η πρώτη αναγνωριστική βόλτα περί τα μέσα Νοεμβρίου.


Ελπίζοντας στη συμμετοχή σας στην προσπάθεια.


Η πρόεδρος                            η Γεν. Γραμματέας

Νένα Ρήγα                               Κέλλυ Δάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή