Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βόλτα και καθαρισμός της ρεματιάς στη Νέα Πεντέλη

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου μέλη και φίλοι του συλλόγου μας μαζευτήκαμε στην πλατεία Κύπρου στη Νέα Πεντέλη και περπατήσαμε στη ρεματιά για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της και να δούμε και τα προβλήματα που υπάρχουν. Στο τέλος της βόλτας μας καθαρίσαμε το χώρο του τεχνητού φράγματος στο τέρμα της οδού Αριστείδου καθώς και στο τέρμα της οδού Μαράθη.

Καθοριστική ήταν η βοήθεια του σώματος εθελοντών του δήμου Πεντέλης που με την καθοδήγηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη συνέδραμαν στη δράση καθαρισμού. Τους ευχαριστούμε θερμά.


 Η βόλτα ξεκινά


Να το πρώτο εμπόδιο

Η ιστορία μιάς γέφυρας


Η ιστορία συνεχίζεται


 Μετρητές του αστεροσκοπείου;


Περπάτημα και στη λεωφόρο Πεντέλης.... μήπως γινόταν αλλιώς;


Επιστροφή στο ρέμα


Καθαρισμός


Ο αντιπρόεδρος


  
Η πρόεδρός μας



Το εθελοντικό κλιμάκιο του δήμου Πεντέλης

Το εθελοντικό κλιμάκιο εν δράσει


Ο δήμαρχός μας επιβλέπει

Η τελευταία έφοδος στην οδό Μαράθη

Ο βύθουλας


  
Happy end


  
Η επιστροφή


Να παρακάτω και ένα μικρό βίντεο από τα τελευταία μαζέματα σκουπιδιών.
Καλή μας συνέχεια!


Ευχαριστούμε πολύ όλους και όλες για τη συμμετοχή τους!

6 σχόλια:

  1. Στον Βύθουλα την δεκαετία του '50, εμείς τα παιδιά της "Μαγεμένης Λίμνης", κάναμε μπάνιο, όπως κάναμε και στη Λίμνη. Είμασταν ο Γεωργαλής ο Νίκος, ο Ντόρης της κας ΄Αρτεμης, ο Πέτρος και ο Τάσος Χατζηκώστας, ο Λάκης ο Σωτηριάδης, ο Λάκης ο Κωφίδης, τα αδέλφια Αραμπατζόγλου, εμείς τα αδέλφια Πατσίκα, ο Βελισσαρίδης, ο Μαυρομάτης, ο Σπύρος ο Καρύδας, ο Γιάννης ο Φρατζόγλου και άλλοι πολλοί. Σήμερα κάνουν τα παιδιά μπάνιο εκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται πως δεν κάνουν. Οχι μόνον αυτό αλλά δεν περπατάνε καθόλου στη ρεματιά. Το έχω καημό τα 4 χρόνια που κάνω βόλτες στο υπέροχο αυτό μέρος να δω κανέναν άνθρωπο να σουλατσάρει.... Αλέξανδρος Αργυρόπουλος. κιν. 6942-496769.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα βράχια της Μαγεμένης Λίμνης, μέσα στις σπηλιές, σκαρφαλώναμε και καπνίζαμε κρυφά τα πρώτα μας τσιγάρα. Εκεί κρύβαμε και το πακέτο. Όταν είχε νερό τσαλαβουτούσαμε έξω - έξω δίπλα στα βούρλα, γιατί πιο μέσα είχε ρουφήχτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί που αποφάσισαν το μπάζωμα της Λίμνης δεν καταλάβαιναν το κακό που έκαναν στη Νέα Πεντέλη; ΄Εσβησαν μια ιστορία και ένα θρύλο της περιοχής που ήταν πόλος έλξης επισκεπτών μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή