Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Χαλάνδρι, συνάντηση με το χθες

Παρέλαβα σήμερα για λογαριασμό του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου τον τόμο «Χαλάνδρι, συνάντηση με το χθες»
Αφού σχολίασα μόνη μου τον σουρεαλιστικό του τίτλο, άρχισα να τον ξεφυλλίζω. Μέχρι τη σελίδα 190 βρήκα τις ιστορικές αναδρομές αρκετά ενδιαφέρουσες. Μετά εμφανίζεται η συνήθης εικόνα των δημοτικών εντύπων:. Φωτογραφίες από εγκαίνια, μπροστά σε απορριμματοφόρα, χειραψίες, χαμόγελα και μια πόλη «όμορφη, ηθική, αγγελικά πλασμένη.» χωρίς  σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων, ξεχειλισμένους σκουπιδοτενεκέδες, φρακαρισμένους δρόμους, λακούβες, ακαλαίσθητες πινακίδες, χωρίς το μισογκρεμισμένο ιστορικό εργοστάσιο Δουζένη και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. 
Ιδιαίτερα   εκτενής αφορά γίνεται στην περίοδο 1975 -2010 [σελ 191-233] όπου αφιερώνονται:
-Μία σελίδα [191] και μία φωτογραφία στον επί 4ετία Δήμαρχο Α. Τζαμτζή,
-Τέσσερεις σελίδες [193-196] και δύο φωτογραφίες στον επί 11ετία δήμαρχο Ν Πέρκιζα,
-Πέντε σελίδες [ 197-201] και πέντε φωτογραφίες στον επί12ετία Δήμαρχο Κ Παττακό και
- Είκοσι εννέα σελίδες [205-233] και ένδεκα φωτογραφίες στον επί 8ετία τελευταίο Δήμαρχο Γ Ζαφειρόπουλο . Επίσης γίνονται και άλλες αναφορές στο πρόσωπό του σε διάφορα κεφάλαια του πονήματος με άλλες δώδεκα φωτογραφίες. Και περιεχόμενο; Οι συνήθεις απολογισμοί του έργου του δημάρχου δημοσιευμένου κατά καιρούς στο περιοδικό του Δήμου και σε άλλα έντυπα άρα εύκολα προσιτού  σε όσους δεν έχουν μάτια να το δουν και περιμένουν να το διαβάσουν.
Κλείνοντας τον τόμο  η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν: :«Θεέ μου θα στοίχισε ένα κόσμο λεφτά». Πανόδετος, γυαλιστερό χαρτί, πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, σελίδες 348., σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά Και ήταν φυσικό να σκεφτώ έτσι σε μια περίοδο μνημονίου και περικοπών μισθών, επιδομάτων  και θέσεων εργασίας. Και η δεύτερη: Άντε να ενδιαφερθούν οι Χαλανδρέοι να το διαβάσουν, άντε και κανένας άλλος. Αλλά οι εταίροι μας στην ΕΕ, τους οποίους προφανώς απευθύνεται η αγγλόφωνη έκδοση, μήπως αντί να μας θαυμάσουν, θα μας οικτίρουν που σε τέτοιες εποχές σπαταλάμε χρήματα για πολυτελείς εκδόσεις αντί να εξοικονομούμε και το τελευταίο ευρώ για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται; Τελικά νομίζω πως όλα τάχε η Μαργιωρή τα λευκώματα της λείπανε.
Νένα Ρήγα  

Οι συμπολίτες μας ανεξέλεγκτοι  επεκτείνουν τον κήπο τους στο πεζοδρόμιο

 Η οδός Σωκράτους στα στενά πεζοδρόμια της οποίας μπήκαν και στύλοι φωτιστικών και τα έκαναν αδιάβατα  για ΑΜΕΑ και μωρά σε καροτσάκι Εδώ τα έχει όλα. Και λακούβα και στύλο στη μέση του πεζοδρομίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή