Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Κοινή επιστολή των 3 συλλόγων σχετικά με τη συντήρηση των φυτών που δενδροφυτεύθηκαν στο πάρκο Φραγκοκκλησιάς

Παρακάτω η κοινή επιστολή που στείλαμε οι 3 σύλλογοι στους δήμους Αμαρουσίου και Χαλανδρίου  σχετικά με τη διατήρηση των φυτών που δενδοφυτεύτηκαν στο πάρκο Φραγκοκκλησιάς:


                     Ιανουάριος 2022

 Προς: 1. Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου        αρ.πρωτ. 8159/2-2-2022

              2. Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σ. Ρούσσο                  αρ.πρωτ. 3351/2-2-2022


Κύριοι,

Μετά την πολύ επιτυχημένη κοινή μας δράση για τη δεντροφύτευση  στην οδό Φραγκοκλησιάς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά εσάς, τους Αντιδημάρχους σας, τους Εντεταλμένους Συμβούλους καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιαίτερα  τους εργαζόμενους για την συμβολή τους.

Όπως έχουμε πολλές φορές συζητήσει κατά τις συναντήσεις μας, τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δεύτερο μεγάλο στοίχημα – αυτό της συντήρησης και ανάπτυξης των φυτών. Οι σύλλογοί μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ήδη προχωρήσαμε στην επιπλέον στήριξη φυτών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και σχεδιάζουμε την οριστική διάστρωση των χωμάτων που έχουν απομείνει.  Δεν έχουμε όμως την δυνατότητα να παράσχουμε τη φροντίδα που απαιτείται, όπως οι εξειδικευμένες υπηρεσίες σας.

Εκτιμούμε ότι το πρώτο θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό  του ποτίσματος. Όπως όλοι γνωρίζουμε,  το ερχόμενο  καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και είναι σκόπιμο να υπάρξει   διερεύνηση λύσεων από τώρα. Προτείνουμε να ζητηθεί  η αρωγή για τουλάχιστον 2 έτη της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΕ, που διαθέτει γεώτρηση και δεξαμενές στην περιοχή ή και του ΣΠΑΠ όπου συμμετέχουν και οι δύο δήμοι.

Το δεύτερο επίκαιρο θέμα είναι η διαφύλαξη του χώρου – όσο τα φυτά είναι μικρά – από ενέργειες,  όπως η πρόσφατη απόθεση προϊόντων εκσκαφής,  τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα ή ακούσια βλάβη και από κατοίκους. Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση δημοτικών πινακίδων με κατάλληλο χαρακτηρισμό στις εισόδους θα βοηθούσε στην αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Τέλος,  θα βοηθούσε η άμεση τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων. Θα έδιναν την εντύπωση ενός πιο οργανωμένου χώρου, πέρα από την προφανή τους χρησιμότητα.

Ευχόμαστε υγεία πρωτίστως και ευτυχισμένο και παραγωγικό το 2022.

 

Με εκτίμηση,

.


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή