Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση για τη συνάντηση του Συλλόγου με την Αντιπεριφερειάρχη Β.Τομέα Αθήνας κα. Σοφία Κορωναίου στις 12/4/2019


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
Δ. Ρουμπέση  34,
15234  Χαλάνδρι
Τηλ.  210 - 6832776
/6932615627/6942496769

                                                                                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ                                                                   17 Απριλίου 2019

Την Παρασκευή 12.4.2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχου Β’ Τομέα  Αθήνας κας  Σ. Κορωναίου-Καμπά  παρουσία  και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας  με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.  Σε αυτήν  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην  συντήρηση, καθαρισμό και ανάδειξη της ρεματιάς Πεντέλης –Χαλανδρίου των Δήμων Πεντέλης-Αμαρουσίου-Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα τα θέματα που τέθηκαν :

ü  Η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων του Δήμου Πεντέλης  και ο καθαρισμός του χώρου Α ζώνης προστασίας της ρεματιάς στην κοινότητα της Νέα Πεντέλης.  Επίσης η απομάκρυνση του πλυντηρίου των απορριμματοφόρων οχημάτων στην περιοχή Μελισσίων πλησίον του νεκροταφείου, καθώς και το πλυντήριο, χώρος στάθμευσης κλπ των απορριμματοφόρων στην Πρώην Ναυτική Βάση (πάρκο Μαρίας Κάλλας) στο Δήμο Βριλησσίων.  

ü  Στα πλαίσια του ετήσιου καθαρισμού της ρεματιάς ζητήθηκε να εξεταστεί από την Περιφέρεια η δυνατότητα καθαρισμού των υπογειοποιημένων τμημάτων (κλειστά τεχνικά  της Αττικής Οδού και της Σολωμού).  Ο  σύλλογος θα βοηθήσει  υποδεικνύοντας τα επιβαρυμένα από σκουπίδια σημεία και φερτά  που έχουν πέσει στην αντίληψή του,  ώστε η παρέμβαση να είναι περισσότερο αποτελεσματική.

ü  Με δεδομένο ότι η εργολαβία Α.Π. 102/2018 βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης  στην οποία είχαν ενταχθεί 3 έργα στήριξης και αποκατάστασης υποσκαφών   (γέφυρα Κ. Βάρναλη και Γκίνη, γέφυρα Πολυδρόσου και γεφυράκι Αγ. Αθανασίου-Ροδοδάφνης) προχωρά προς υπογραφή, επαναβεβαιώθηκαν τα σημεία στα οποία είναι προγραμματισμένες παρεμβάσεις  για υλοποίησή τους το καλοκαίρι,

ü  και επισημάνθηκε επιπλέον η ανάγκη ελέγχου της πεζογέφυρας μεταξύ Βριλησσίων και Αμαρουσίου.

 

Από τον σύλλογο ετέθησαν υπόψη της κας Αντιπεριφερειάρχου όλα τα θέματα που εκκρεμούν  (οριοθέτηση ρέματος, συντήρηση και αντιμετώπιση επικίνδυνων καταπτώσεων, ανάγκη επανελέγχου της κατάστασης του ρέματος στο σύνολό του,  χρήσεις γης, σύσταση του ενιαίου φορέα διαχείρισης  κλπ) και υπήρξε αμοιβαία διάθεση διαρκούς επικοινωνίας για την προώθηση της επίλυσής τους.

 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 

f sosrematia                                                                                http://sosrematia.blogspot.com

 

 
 
 
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή