Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Τα κακώς κείμενα της Ρεματιάς


Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 86 – 152 34 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΤΗΛ 2106814083 , 2103254165
e-mail: sosrematia@gmail.com  
http://sosrematia.blogspot.com                                        
   ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ
                                                                   Χαλάνδρι,  11-03-14 
                                                                                                                                      Αριθ πρωτ 578 

Προς τον Δήμο Χαλανδρίου
α/ Δήμαρχο κ Γ Κουράση
β/ Αντιδήμαρχο ΤΥ κ Α-Μ Τσικίνη
δ/ Δ/ντρια ΤΥ κ Μαρία Ασπρογέρακα
γ/ Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ Μ Κρανίδη

Θέμα: Τα κακώς κείμενα της Ρεματιάς Χαλανδρίου

Αξιότιμοι κκ Δήμαρχε,  αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες

Πλησιάζει η λήξη της θητείας της παρούσης δημοτικής αρχής, και ελάχιστα έχουν γίνει για την προστασία της Ρεματιάς Χαλανδρίου παρά τις εξαγγελίες και υποσχέσεις  και τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Συλλόγου μας ως προς τα κακώς κείμενα.
Θα απαριθμήσουμε εδώ μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

1.    Η οδός Άγρα,  εφαπτόμενη της Ρεματιάς, φιλοξενεί πλήθος παρκαρισμένων αυτοκινήτων  πάνω στα πρανή του Ρέματος. Πέρα από το γεγονός ότι  αυτό είναι παράνομο, εγκυμονεί και κινδύνους για το ρέμα και τους πολίτες από πιθανή κατολίσθηση.  Επίσης στην αρχή του ίδιου δρόμου έχει, εδώ και χρόνια, καταστραφεί το προστατευτικό κιγκλίδωμα  με κίνδυνο να  κατακρημνιστεί κάποιος ανύποπτος περιπατητής . Η λύση είναι να επισκευαστεί το ταχύτερο δυνατό το κιγκλίδωμα και να  μπει στην είσοδο της οδού μπάρα , της οποίας τα κλειδιά  μπορούν να  δοθούν στους ενοίκους του μοναδικού κατοικημένου σπιτιού  στον δρόμο αυτό.

2.    Στην οδό Βάρναλη μπροστά από τον αριθμό 14 υπάρχει μικρό παρκάκι το οποίο κάποτε προστατευόταν με κιγκλίδωμα και ήταν φυτεμένο και περιποιημένο. Πριν από περίπου 2 χρόνια αυτοκίνητο έπεσε πάνω  στην περίφραξη και την κατέστρεψε. Μετά από αυτό το γεγονός, οι θάμνοι εξαφανίστηκαν, αυτοκίνητα παρκάρουν μέσα σ’ αυτό και στο πεζοδρόμιο γύρω του και γενικά η εικόνα που παρουσιάζει είναι άθλια και δείχνει το μέτρο της αδιαφορίας των υπηρεσιών του Δήμου.

3.    Επίσης ο παραρεμάτιος χώρος δίπλα στην πολυκατοικία Βάρναλη 14 έχει περιφραχθεί και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης.

4.    Δίπλα στην πολυσύχναστη γέφυρα του Αγίου Αθανασίου υπάρχει  εδώ και χρόνια, ρήγμα το οποίο συνεχώς διευρύνεται και εκτός από την καταστροφή του περιβάλλοντος εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους  πολίτες.


κ Δήμαρχε
Θεωρούμε ότι υπάρχει χρόνος ,μέχρι την λήξη της θητείας σας, να διορθώσετε έστω αυτά τα λίγα από τα κακώς κείμενα, αναφορικά με την προστασία της Ρεματιάς,  και η παρούσα δημοτική αρχή να έχει να παρουσιάσει   κάτι ουσιαστικότερο από τον «αγώνα δρόμου» και το σχεδιαζόμενο φεστιβάλ.

Μετά τιμής
Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                          Η Γεν Γραμματέας

Ν Ρήγα                               Κ Δάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή