Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Καταρράκτης στη Νέα Πεντέλη

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για την σωτηρία της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου, ξεκινήσαμε κυριακάτικες βόλτες στη ρεματιά ώστε να αποτυπώσουμε την παρούσα κατάσταση, να αναδείξουμε τις ομορφιές  της και να επιδιώξουμε τη διόρθωση των κακώς κειμένων. Όταν ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας, θα οργανώσουμε μια μεγάλη εκδρομή με τα μέλη και τους φίλους μας, που θα καταλήξει σε γλέντι σε ταβέρνα της περιοχής.


Για αρχή σας δείχνουμε ένα μικρό καταρράκτη στο τέρμα της οδού Αριστείδου στη Νέα Πεντέλη κοντά στη πλατεία Κύπρου. Έχει ύψος γύρω στα 2 μ και οφείλει την ύπαρξή του σε τεχνητή κατασκευή, ίσως φράγμα ή νεροτριβιά. Αν γνωρίζει κανείς κάτι γι' αυτό θα ήταν χρήσιμο να μας το πει. Θέλει λίγο νοικοκύρεμα και θα αναδειχθεί η ομορφιά του σε όλο της το μεγαλείο.




Οποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ή θέλει να συμμετάσχει σ' αυτή την προσπάθεια ώστε να οργανώσουμε μιά ειδική εξερεύνηση και καθαρισμό του χώρου αυτού, ας μας στείλει μήνυμα στο: sosrematia [at] gmail.com ή ας επικοινωνήσει με τον Αλέξανδρο Αργυρόπουλο στο 6942-496769.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο του καταρράκτη που λήφθηκε τον Μάρτιο του 2011:








Να και δύο βίντεο που τραβήχτηκαν τον Δεκέμβριο του 2012:

Το πρώτο αρχές Δεκεμβρίου:



και το δεύτερο στην καταιγίδα την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012:




3 σχόλια:

  1. με ενδιαφέρει να συμμετέχω στον περίπατο-καθαρισμό της ρεματιάς. πότε θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ - ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ.
    ΔΕΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ: Επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα
    θα μ ενδιέφερε να ειδοποιούμαι για τις δράσεις σας .Έχω ξεκινήσει τη δική μου περιπλάνηση στην πανέμορφη Ρεματιά και την καταγράφω στο http://rematia.blogspot.com .Προσθέτω με χαρά τη διεύθυνσή σας στους συνδέσμους του μπλογκ και ελπίζω σύντομα να μπορέσω να βοηθήσω σε κάτι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή