Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ & ΔΙΑΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ

 





           Χαλάνδρι, 30/8/2024

                                                                                                            αριθ. πρωτ. 20/2024

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ: Δασαρχείο Πεντέλης

            dasarxeio_ pentelis@eedpatt.ypen.gr

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ & ΔΙΑΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑ ΔΑΣΙΚΗ  ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ Α΄ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Κύριοι,    

Την Τετάρτη 28/8/2024 το απόγευμα έγινε καταγγελία στο ΔΣ του Συλλόγου μας ότι γίνονται παράνομες επιχωματώσεις και κατασκευή δρόμου εντός της Α ζώνης Προστασίας της Ρεματιάς, σε Δασική έκταση, στα όρια του Δήμου Πεντέλης στο ύψος της Στάσης Π. Μελά επί της Λ. Πεντέλης. Γινόταν απόθεση προϊόντων εκσκαφών εντός της Δασικής έκτασης και διάστρωση με ερπυστριοφόρο μηχάνημα.

Διαπιστώθηκε, σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/8/2024, ότι πέραν του καθαρισμού της δασικής έκτασης και της απομάκρυνσης της καύσιμης ύλης είχε αρχίσει η κατασκευή δρόμου εντός της δασικής έκτασης σε απόσταση από τη Λ. Πεντέλης περί τα 10 μέτρα και παράλληλα με αυτή. Είχε ήδη διαμορφωθεί δρόμος περί τα 30 μέτρα με επιχωμάτωση από υλικά εκσκαφών που σημειακά ξεπερνούσε τα 3 μέτρα.

Κατά την αυτοψία συναντήσαμε  επιτόπου τη  Δήμαρχο Πεντέλης και την Αντιπεριφεριάρχη  Βορείου Τομέα και ζητήσαμε την πιθανή άδεια κατασκευής των έργων. Η κα Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε αναρμοδιότητα για το έργο ενώ η κα Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι κατασκευάζεται δρόμος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων και για αντιπυρική ζώνη με εντολή της.

Τονίσαμε ότι η οποιαδήποτε επέμβαση εντός δασικής ζώνης και εντός της Α ζώνης προστασίας της Ρεματιάς απαιτεί συγκεκριμένες μελέτες και άδειες και με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου και μας δόθηκε η απάντηση ότι η ίδια « ξέρει  από φωτιές λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς ενώ εμείς όχι και τα έργα γίνονται για την προστασία από φωτιά».

Στην περιοχή βρέθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο κλιμάκιο του Δασαρχείου με επικεφαλής τον κ. Δασάρχη,  μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν υπάρχει νόμιμη άδεια από την δασική υπηρεσία.

 


Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την αυθαίρετη παρέμβαση του Δήμου Πεντέλης σε δασική και προστατευόμενη περιοχή και αιτείται την άμεση παρέμβαση του Δασαρχείου ώστε να σταματήσουν οι εργασίες και να αποκατασταθεί η ζημία που έχει προκληθεί.

Επιφυλάσσεται δε για κάθε δυνατή ενέργεια με τα νόμιμα μέσα που έχει στην διάθεσή του.





Δείτε εδώ και σχετική μας ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή