Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Με επιτυχία και οι δύο δράσεις του συλλόγου μας για την ημέρα περιβάλλοντος

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι δύο δράσεις του συλλόγου μας για την ημέρα περιβάλλοντος. Η μία στον δήμο Πεντέλης (7/6) και η άλλη στον δήμο Χαλανδρίου (14/6).
Δείτε παρακάτω τους δύο απολογισμούς:

* ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ: Εξαιρετική η βόλτα καθαρισμού και σηματοδότησης της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου στη Νέα Πεντέλη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 με τη δράση «Καθαρίζουμε και σηματοδοτούμε τα αξιοθέατα της Ρεματιάς μας». 
Συνδιοργάνωση του Δήμου Πεντέλης και του Συλλόγου μας, με στόχο την ανάδειξη της Φύσης στην πόλη μας στα πλαίσια της ημέρας Περιβάλλοντος.
Ανοίξαμε ξανά την εγκαταλελειμμένη πρόσβαση στις βρύσες της Ρεματιάς από τη βόρεια πλευρά της γέφυρας Αλέξανδρου Παναγουλη, σηματοδότησαμε την είσοδο του μονοπάτιου και τον Βύθουλα, μαζέψαμε αμέτρητα σκουπίδια!


 


 

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Αγγελο Παλαιδήμο, τον γραμματέα του ΔΣ του Δήμου Πεντέλης Παναγιώτη Κρανιώτη, την αντιδήμαρχο Νέας Πεντέλης και Πολιτισμικής Αναβάθμισης και Προβολής Πολιτιστικής Ταυτότητας του Δήμου Άρτεμις Αργύρη, τον τοπικό σύμβουλο Νέας Πεντέλης Νίκο Οικονομίδη και όλα τα υπόλοιπα μέλη μας, καθώς και τους φίλους της Ρεματιάς που συμμετείχαν στη δράση αυτή. 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Άντα Χάνου Μπουσουλα για την υποστήριξη της δράσης και τα εγκαίνια της σηματοδότησης του Βύθουλα.
Η δράση ολοκληρώθηκε με μεζεδάκια σε τοπική ταβέρνα. 
Η πλήρης ανάδειξη των Βρυσών χρειάζεται τη συνδρομή του Δήμου Πεντέλης με  τεχνικά μέσα. Την ζητήσαμε ήδη από τον δήμο και αναμένουμε την πραγματοποίηση της!

                             ======================================

* ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Δείτε παρακάτω το κοινό Δελτίο τύπου των 16 φορέων που συνδιοργάνωσαν τη βόλτα και δράση καθαρισμού της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι την Κυριακή 14 Ιουνίου, 2η δράση του συλλόγου μας στα πλαίσια της ημέρας περιβάλλοντος.
Αν η επιτυχία μιας εκδήλωσης, εκτός από το πλήθος, μετριέται και στα χαμόγελα, αυτή πρέπει να ήταν μια από τις πιο πετυχημένες! Και του χρόνου!!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
ΑΠΟ 16 ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διέλευση και ο καθαρισμός της Ρεματιάς Χαλανδρίου την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής δράσης «Περπατάμε, Διασκεδάζουμε και Καθαρίζουμε τη Ρεματιά», που συνδιοργάνωσαν 16 φορείς του Χαλανδρίου για να τιμήσουν την 5η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αθρόα προσέλευση των μικρών και μεγάλων φίλων που έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τον μοναδικό φυσικό πνεύμονα της πόλης μας.

Από τις 9:30 το πρωί της Κυριακής μέλη των 16 φορέων και φίλοι συγκεντρώθηκαν στην συμβολή των οδών Πάρνηθος & Λακωνίας, και αφού εφοδιάστηκαν με γάντια και σακούλες, που μοίρασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαλανδρίου,  ξεκίνησαν τον περίπατό τους μαζεύοντας ταυτόχρονα πλαστικά και άλλα επικίνδυνα απορρίμματα. Η μεγάλη και χαρούμενη συντροφιά κατέληξε στο πλάτωμα του Προφήτη Ηλία με παιχνίδια για τους μικρούς φίλους και με κεράσματα από τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Σύλλογο της Ρεματιάς, υπό τις υπέροχες μελωδίες της Φιλαρμονικής όπου έδωσε χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική διαδρομή, να διασκεδάσουν και παράλληλα να γνωρίσουν τα δέντρα, τα φυτά και τα ζώα (χελώνες, γυρίνους, κλπ) του οικοσυστήματος της Ρεματιάς και να ακούσουν χρήσιμες πληροφορίες από τον γεωλόγο Βασίλη Περλέρο, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς.

Όλοι «αγκάλιασαν» το μήνυμα των διοργανωτών που είναι ένα μήνυμα συνεργασίας και κοινής προσπάθειας για την προστασία της Ρεματιάς, του σημαντικότερου πνεύμονα πρασίνου, οξυγόνου, πολιτισμού και κοινωνικής συνύπαρξης, ο οποίος μας φιλοξένησε απλόχερα τον καιρό της καραντίνας.










Οι δεκαέξι φορείς του Χαλανδρίου που ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνδιοργάνωσαν την συμβολική αυτή δράση είναι :
·         2ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου
·         3ο Σύστημα Προσκόπων Τούφας Χαλανδρίου
·         Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση
·         Ένωση Παλαιών Προσκόπων 2ου Χαλανδρίου
·         Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου
·         Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Φλύα»
·         Λύκειο των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χαλανδρίου
·         Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ»
·         Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νέο Μαρούσι
·         Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής & τον Πολιτισμό
·         Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου
·         Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου
·         Σώμα Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου
·         Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Χαλανδρίου
·         Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαλανδρίου
·         Φυσιολατρικός Πεζοπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης»

Τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στα μέλη τους, στους φίλους της Ρεματιάς, στους μαθητές από σχολεία της πόλης μας, αλλά και στους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους, δίνοντας τους ένα έμπρακτο μάθημα πως να σέβονται και να φροντίζουν το φυσικό περιβάλλον. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η πρακτική βοήθεια του Δήμου Χαλανδρίου, η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, η παρουσία της Φιλαρμονικής καθώς και η υποστήριξη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.
Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους  η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα  Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου  Σίμος Ρούσσος, ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»  Μάνος Κρανίδης, ο επικεφαλής της παράταξης  «Μένω στο Χαλάνδρι» Νίκος Πράσσος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων καθώς και ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Νίκος Οικονομίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή