Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης 29-Ιαν-2020

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας.

Παραβρέθηκαν περίπου 70 μέλη και φίλοι του συλλόγου στον φιλόξενο πολυχώρο εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου στην οδό Παπάγου 7. Είχαμε και 33 εγγραφές νέων μελών!

 

Οι απολογισμοί και οι προγραμματισμοί δράσεων εγκρίθηκαν με συντριπτικές πλειοψηφίες.
Δείτε εδώ το πρακτικό της ΓΣ.

Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα ενάντια στην μετεγκατάσταση του Καζίνο στον αστικό μας ιστό για το οποίο έγινε η προηγούμενη ανάρτησή μας:
https://sosrematia.blogspot.com/2020/01/blog-post_30.html
 
 
Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την εκδήλωση:






Απομαγνητοφωνημένες μερικές από τις παρεμβάσεις με τη σειρά που έγιναν:
Γεράσιμος ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου:
Ο σύλλογος είναι πολύ σημαντικός στον τομέα του περιβάλλοντος. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τον στηρίξουμε. 
 
 

Γιώργος ΚΟΥΡΑΣΗΣ, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου:
Ο κ. Κοντολέφας που είχε ταυτίσει τη ζωή του με την προστασία της ρεματιάς, είχε καταγράψει όλα τα δέντρα της ρεματιάς με τσιγκάκια κι έτσι ήξερε τον ακριβή αριθμό τους. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι τα δέντρα έχουν λιγοστέψει αισθητά, λόγω των θεομηνιών, αλλά και λόγω της διάβρωσης των πρανών που αποκαλύπτουν τις ριζες τους και καθιστά ευκολότερο το ξερίζωμά τους, στην έλλειψη ηλιοφάνειας.  Προτείνω 3 δράσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε συνεργασία. 1) Σε ετήσια βάση να οργανώνουμε δενδροφυτεύσεις, με την καθοδήγηση γεωπόνων ως προς τα είδη των δέντρων και τον τρόπο της φύτευσης. 2) Να πιέσουμε την Περιφέρεια να ασχοληθεί με τα πρανή που βλέπουμε να κατακρημνίζονται και να παρασύρουν τα δέντρα. 3) Μια τρίτη δράση που μπορούμε να συντονίσουμε Σύλλογος, Δήμος και πολίτες είναι ο καθαρισμός της ρεματιάς, ώστε να εμπλέκονται οι πολίτες και να ευαισθητοποιούνται.
 
 
 
Σίμος ΡΟΥΣΣΟΣ, δήμαρχος Χαλανδρίου (ήρθε αργότερα, οπότε και μίλησε 3ος) :
Βαίνουμε προς το τέλος της κατάρτισης του νέου γενικού πολεοδομικού σχεδίου. στο οποίο ενσωματώθηκε ολόκληρο το προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 659/1995) για την προστασία της ρεματιάς, ώστε να θωρακίσει τη ρεματιά από ενδεχόμενες απειλές. 
Το δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, στο οποίο συμπεριελήφθησαν οι προτάσεις του Συλλόγου, από τους λίγους που παρουσίασαν ολοκληρωμένες προτάσεις. Ευελπιστούμε, εφ' όσον εγκριθεί, το σχέδιο αυτό να είναι το εργαλείο ενίσχυσης της κίνησης των πεζών. 
Ολοκληρώθηκε η τοπογραφική αποτύπωση, που θα αποτελέσει τη βάση δεδομένων για όποιο έργο και όποια μελέτη ακολουθήσει. Πρέπει να γίνει και η δασολογική μελέτη, ώστε οι δενδροφυτεύσεις να στηρίζονται σ αυτήν. Θα την βάλουμε στον προϋπολογισμό. 
Αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της Σύμβασης με τον συμμετοχικό προϋπολογισμό για το έργο στο "σκεπαστό" κάτω από τη Γρίβα, ώστε να μπορέσουμε να συνδέσουμε την οδό Μεσολογγίου.
Δημοπρατήθηκε το μεγάλο έργο των ομβρίων προϋπολογισμού 6.800.000, τα -περίπου- 3.100.000 από το "Φιλόδημος" που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την προηγούμενη περίοδο. Τώρα βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα ξεκινήσει το 2021 προκειμένου να βελτιωθεί πολύ η εικόνα της παραρεμάτιας περιοχής.
Υπάρχουν και άλλες, μικρότερες παρεμβάσεις, που θα συζητήσουμε όπως πάντα με τον Σύλλογο, προσβλέποντας στη συνεργασία μαζί του. 
 
 
 

Μάνος ΚΡΑΝΙΔΗΣ, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου:
Συμφωνούμε ότι ο δράσεις για το περιβάλλον, όπως οι δενδροφυτεύσεις και τα αντιπλημμυρικά είναι απαραίτητες και πρέπει να συνεχίζονται απρόσκοπτα. Η μόνη πιθανή διαφωνία είναι ως προς τη μέθοδο. Στον ΣΠΑΠ έχουμε συμφωνήσει πως πρέπει να γίνει η δενδροφύτευση στην περιοχή της Φραγκοκκλησιάς.  Η στήριξη και του προέδρου του ΣΠΑΠ ως προς αυτό είναι πλήρης, ασχέτως των προβλημάτων με τον δασάρχη.
 
 

Άντα ΧΑΝΟΥ-ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας δημου Πεντελης:
Θεωρω ότι είστε ένας υποδειγματικός σύλλογος και σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι. Με την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο συζητήσαμε πολλά θέματα που αφορούν στην Πεντέλη και στη ρεματιά. Θέλουμε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς σε σχέση με τη ρεματιά, γιατί, παρότι έχουμε ένα σημαντικό τμήμα της, τόσο σε επίπεδο φύσης , όσο κι πολιτισμού, τα τελευταία χρόνια έχουμε αδρανήσει. Ο Σύλλογος δεν είναι καν γνωστός στην Πεντέλη, γι' αυτό και σας πρότεινα να συνεργαστούμε για τον χάρτη και να κάνουμε και μια εκδήλωση και να γίνει γνωστος και στις τρεις πόλεις. Ως προς τα σχολεία θέλουμε να είμαστε αρωγοί. Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2020 έχουμε εντάξει μελέτη για τη διαχειριση, ανάδειξη και βελτίωση της ρεματιάς.
 
 
 

Στο τέλος κόψαμε και τις δύο πίτες του συλλόγου μας και τα είπαμε με λίγο κρασί.

 
 


 
Και του χρόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή