Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017Αγαπητά μέλη,

Στις 31/10/2017  ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε, μετά από αίτημά του,   συνάντηση  με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βριλησσίων κ. Α. Μαυραγάνη.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βριλησσίων κ. Α. Μαυραγάνης ξεκίνησε την συζήτησή με τη φράση ''το περιβάλλον δεν έχει σύνορα'' . Κατόπιν μας ενημέρωσε ότι τα Βριλήσσια  είναι ο μοναδικός Δήμος που ασχολήθηκε με τα ''βιοαπόβλητα'' δηλ. τα οργανικά οικιακά υπολείμματα και ότι σε ενάμιση χρόνο έχουν μοιραστεί πάνω από 200 ανοιχτούς κάδους σε όλη την πόλη.

Τα κλαδέματα γίνονται κομπόστ ,το οποίο πρόκειται  θέλουν να βγει στην αγορά, ώστε να ανταγωνιστεί  με τα υπάρχοντα .

Ο Σύλλογος ζήτησε την   άμεση στήριξη των πρανών του Ρέματος ,στα σημεία με εμφανή υποσκαφή που μπορεί να γίνουν επικίνδυνα.

Επισήμανε ότι πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα  η πρόβλεψη του ΠΔ/95 για τη  συνολική διαχείριση του Ρέματος, δηλ. ενιαίο σχεδιασμό,  συνεργασία των όμορων Δήμων και ουσιαστική συμβολή της περιφέρειας μέσω της δημιουργίας  του φορέα διαχείρισης.

Ζητήσαμε τη συνεχή εποπτεία του Δήμου, για την τήρηση των προβλεπομένων του ΠΔ , από το αναψυκτήριο που βρίσκεται στην παραρεμάτια περιοχή των Βριλησσίων, καθώς και  να υπάρχει συνεχής  συνεργασία και αλληλοενημέρωση για τα προβλήματα που άπτονται του Περιβάλλοντος και της  προστασίας της Ρεματιάς.

Στη συνάντηση   παρευρέθηκαν η πρόεδρος του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου  κ. Κέλλυ Δάνου , η ταμίας του συλλόγου κ. Ρούλα Καϊμάκη και οι Πρόεδροι των συλλόγων Νέο Μαρούσι και Πολυδρόσου κ. Δημήτρης Σταμέλος και Παναγιώτης Πάντος (ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Αν. Γραμματέα του συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς) αντίστοιχα, μετά από δική μας πρόσκληση για διάχυση της πληροφόρησης και συντονισμό ενεργειών σε θέματα που άπτονται κοινών καταστατικών σκοπών.

Κέλλυ Δάνου
Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-ΧαλανδρίουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή