Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΑΣ

Γιατί πρέπει να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του σκύλου μας;

Φυσικά
· Για να μην τις πατήσει κάποιος
· Γιατί είναι δείγμα πολιτισμού
· Γιατί ρυπαίνουν το περιβάλλον

Υπάρχουν όμως και άλλοι πολύ σοβαροί λόγοι γι αυτό:

· Γιατί τα περιττώματα των σκύλων δεν είναι λίπασμα αντίθετα είναι γεμάτα μικροοργανισμούς [και συχνά παράσιτα] που καταστρέφουν τα φυτά καταβροχθίζοντας κυριολεκτικά τα τρυφερά ριζικά τους συστήματα.
· Γιατί πολλά σκυλιά υποφέρουν από το σύνδρομο της κοπροφαγίας που , εκτός από αηδιαστική συνήθεια, μπορεί να επιβαρύνει σοβαρά την υγεία του σκύλου σας αν ο «δωρητής» πάσχει από κάποια αρρώστια που μεταδίδεται μέσω κοπράνων.
· Γιατί τα περιττώματα, που δεν μαζεύονται, μαζεύουν μύγες που κυκλοφορούν ελεύθερα και κάποτε θα φτάσουν και στο πιάτο σας.
· Και φυσικά γιατί τα παιδιά μας έχουν εκδιωχθεί από όλους τους χώρους πρασίνου όπου οι τετράποδοι φίλοι μας αφοδεύουν ελεύθερα και οι ζωόφιλοι που τους συνοδεύουν δεν κάνουν την απλούστερη των κινήσεων που θα τους/ μας απαλλάξει από όλα αυτά τα δεινά.
ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΑΚΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΡΩΘΟΥΜΕ – ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΑΣ॥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ, ΤΗ ΔΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΚΑΔΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Ο κόπος δεν είναι μεγάλος και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό: Απαλλάσσουμε το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον από μια πηγή ρύπανσης και δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό μας τόσο στους συνανθρώπους μας όσο και στους φίλους μας τα ζώα :
[ Πηγή περιοδικό Κ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για αυτή την ιστοσελίδα.
Tα σχόλια θα δημοσιεύονται μετά την έγκριση του διαχειριστή